Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Epizósismertető

Itt vannak az epizódismertetők:

1.évad:

1.évad 1.rész:Hazatérés

Négy hónappal a tragikus autóbalesetben meghaltak  Elena és öccsének a szülei.Még mindig próbálják feldolgozni és túltenni magukat a megrázkódtató eseményen. Jeremy olyan dolgokat használ, ami talán valóban segít neki csökkenteni a fájdalmakat. Elena népszerû volt az iskolában: szép, részt vett a baráti és iskolai rendezvényeken, de mos nem találja a helyét, próbálja szomorúságát elrejteni a világ elõl. Elkezdõdik egy újabb tanév is megjelenik egy új titokzatos diák, Stefan Salvatore. Elena és Stefan között különleges érzés alakul ki, viszont a lány nem tudja, hogy a fiú igazából egy békésen élõ vámpír, míg bátyja, Damon az erõszak és brutalitás oldalt képviseli.Az iskolakezdés megünneplésére egy bulit tartanak,amin titokzatos megtámadja egy állat Vickit ,aki túléli a támadást.

1.évad 2.rész:Az elfelejtett éjszaka

Egy misztikus rendezvényt szerveznek a városban, hogy megünnepeljék egy üstökös elhaladását. Vicki lassan, de kiheveri a támadást, nem igazán emlékszik a tragédiára. Stefan meglátogatja a lányt a kórházban, megpróbálja használni a képességeit, szeretne megbizonyosodni arról, hogy Vicki nem emlékszik a történtekre, de megzavarja Matt érkezése. Jeremy továbbra is küzd Vicki iránti érzésével. Elena úgy dönt, meglátogatja Stefant, de helyette bátyjával, Damonnal találkozik. Damon meglepõ információkat mond a lánynak Stefan múltjáról, Elene zavarodott lesz, és nem örül az elhangzottaknak. Eközben Vicki furcsa jeleneteket lát maga elõtt a balesetrõl.

1.évad 3.rész:Péntek esti frász

Elena megpróbálja figyelmen kívül hagyni Bonnie figyelmeztetéseit,miszerint Stefannal nincs valami rendbe. Tyler zavarba akarja hozni Stefant, így felkéri, hogy vegyen részt a futball játszmában. Stefan nem hátrál meg és könnyedén veszi az akadályokat és látványossággal rabul ejti a nézõket. Mr. Tanner vonakodva, de engedélyezi, hogy az ifjú tehetség csatlakozzon a csapathoz. Elena felkéri Bonniet és Stefant, hogy vacsorázzanak hármasban, remélve azt, hogy kettõjük között elmúlik a feszültség, de az estét váratlanul megszakítja Damon és Caroline érkezése. Végül a lakókat megrázza a városban történtek eseménynek.

1.évad 4.rész:Áll a bál!

Elena és Stefan részt vesznek egy Alapító Bálon. Elena megkéri Stefant, hogy menjen el vele a város legújabb eseményére. Vicki elhatározásra jut, és megkérdezi Taylort a partin, hogy mit szólna hozzá, ha kapcsolatuk komolyabbra fordulna, bemutatkozna Taylor szüleinek. Zach felfedi Stefan elõtt egy titkot. A buli nem zajlik zajtalanul, ugyanis Damon elmeséli a Salvatore család életének egyik múltját Elenának, ezáltal a lány újabb kérdéseket hajlandó feltenni Stefannak. Stefan gondoskodik, hogy Damon élete megszűnjön örökre.

1.évad 5.rész:Hallhatatlan évek

Stefan védelmezi Elenat, közben reméli, hogy terve segített Damontól megszabadulni. Elena és Jenna aggódnak Jeremy miatt. Stefan elhatározza, hogy itt az ideje, hogy Elena megtudja pár dolgot múltjáról. Adománygyûjtõ autómosást rendeznek a városban, miközben Bonnie nem tudja mi tévõ legyen képességével, és inkább tanácsot kér nagymamájától. Végül Elena újabb zavaros történetet hall a Salvatore családról egy idegentõl.

1.évad 6.rész:Tékozló lányok

Elena követeli Stefantól, hogy magyarázza meg az ijesztõ eseményeket, amik Mystic Falls történtek. Stefan visszaemlékezik mikor kezdõdött a rivalizálás a két testvér között. Damon ösztönösen átveszi Vicki életének irányítását, a rémült lány megpróbál elmenekülni a fiú elõl. Vicki szórnyű változásokon megy át. Sheriff Forbes és a polgármester lépéseket tesz, hogy megvédjék a várost.

1.évad 7.rész:Elátkozva

Vicki viselkedése egyre veszélyesebbé válik és Stefan megpróbál segíteni rajta. Elena gyõzködi Jeremyt, hogy tartsa távol magát Vickitõl. Caroline kölcsönadja Bonnienak egyik nyakláncát, amit még Damontól szerzett, hogy viselje Halloween jelmezéhez. Damon megpróbálja megszerezni a nyakláncot, közben rájön, hogy Bonnie különleges képességgel rendelkezik. Bonnie nagymamájától sok érdekes dolgot tud meg családi múltjáról. Matt igyekszik felvidítani testvérét, de az este nem úgy alakul, ahogy gondolták volnam rémisztõ dolgot észlelnek.

1.évad 8.rész:162 gyertya

Stefan születésnapján megjelenik egy régi barátja, Lexi. Elena még mindig a Halloween esemény hatása alatt van, úgy gondolja legjobb ha távol marad Stefantól, de Lexi kezdeményez és ellátja tanáccsal. Elenat és Jenna-t meglepi Jeremy változása. Damon ragaszkodik a nyaklánchoz, és Carolinet gyõzködi, hogy szerezze vissza Bonnietól. Végül Damon felajánlja Sheriff Forbesnek a segítségét a váratlan és tragikus „balesetek” megoldásában.

1.évad 9.rész:A múlt kísértetei

Egy titokzatos történelem tanár jelenik meg a középiskolában, aki szünetet ad Jeremynek. Bonnie birtokol egy képességet és ezáltal álmodik nagyon régi rokonáról. Elena próbálja oldani Bonnie és Caroline közötti feszültséget, de továbbra is vitatkozik a két lány a medál miatt. A lányok új gondolják tartanak egy szeánszot, minek a segítségével eldöntik mi tévõk legyenek, de az eredmény teljesen más fordulatot vesz, mire vártak volna. Matt Caroline segítségére siet, mert tudja szûksége van egy barátra. Damon titka végre kiderül, hogy miért tért vissza Mystic Fallsba.

1.évad 10.rész:Fordulópont

Stefan és Damon között van néhány verseny, miután elolvasnak Gilbert õsök által hagyott folyóiratot. Jeremy inspirálja magát, hogy térjen vissza hobbijához, fantázia rajzaihoz, amit abbahagyott szülei elvesztése után. Matt és Caroline egyre több szabadidõt töltenek együtt. Seriff Forbes újabb támadást észlel, amit elmesél Damonnak, és Damon felajánlja, hogy kinyomozza a gyilkost, megtud egy-két információt a városalapító családokról. Alarik lépéseket tesz, hogy segítsen Jeremynek. Úgy néz ki Stefan és Elena között tisztázódnak a dolgok, de véletlenül Elena csinál egy pusztító felfedezést.

1.évad 11.rész:Vérvonal

Stefan rátalál egy megdöbbentő nyomra a múltból. Damon kiruccan Grúziába, ahol találkozik egy régi szerelmével, Bree-vel, aki segít neki rájönni, hogy hogyan nyílik meg előttük a sír. Közben Damont megtámadja valaki, hogy megfizessen a múltban tett tettéért. Stefan megpróbál Bonnie-nak segíteni, hogy hogyan fogadja el képességét. Jeremy találkozik egy aranyos, Anna nevű lánnyal, akinek van egy saját elmélete Mystic Fallsról. Mikor Damon visszatér Stefan egy hírrel várja.

1.évad 12.rész:Jövevények

Új gyerek a városban. Stefan és Damon megpróbálják azonosítani az új vámpírt. Stefan és Elena ékszereket készítenek verbénából, hogy megvédjék családtagjukat és barátaikat. Matt pénzhiányban szenved, ezért munkát keres. Ben megvédi Bonniet. Damon és Stefan elkísérik Elenat iskolai rendezvényre.

1.évad 13.rész:Az átok

Damon és Stefan visszaemlékeznek a régmúlt időkre, amikor még élt az édesapjuk, Giuseppe Salvatore, és Pearl, valamit arra az időre, amikor azok a sorsdöntő események történtek, ami miatt megromlott a kapcsolatuk. A jelenben pedig Bonnie randija Bennel ijesztő fordulatot vesz. Elena segít Stefannak és Damonnak megtalálni az elveszett naplót, ami még Elena őseié volt. Stefan megtudja az igazságot, hogy miért érdekli annyira Alaricot a napló és a város története. Damon pedig megtudja, hogy egy régi ismerőse is visszatér a városba...

1.évad 14.rész:Ébredések

Stefan segít Elenanak és Bonnie-nak egy veszélyes helyzetben. Jeremy arra kéri Annat, hogy találkozzanak az erdőben, a lány nem érti miért pont ezt a találkozóhelyet választotta a fiú. Mikor Stefan, Damon, Elena, Bonnie és a nagymama együtt vágnak bele a sír feltárásába.

1.évad 15.rész:Anya csak egy van

Matt rég eltűnt édesanyja meglepi fiát és barátnőjét, Carolinet. Stefan és Elena aggódik Damon új hozzáállása miatt. Sheriff Forbes felkéri Damont, hogy vegyen részt egy agglegény adománygyűjtő árverésen. Alaric megdöbbentő titokra jön rá. Jennatól és Stefantól kér Elena segítséget, hogy megtudja, ki igazi édesanyja, de az igazság nem is lesz olyan könnyű számára.